Indien

I februari 2015 reste jag tillsammans med Zandra och Julius för första gången till Indien. Resrutten gick genom ett antal fascinerande platser. Först det fina ’Keoladeo Ghana National Park’, mest känd för sina stora våtmarksområden med många övervintrande fåglar. Därefter bar det vidare till ’Chambal River National Sancurary’, en av de sista rena floderna i Indien. Efter ett besök på Taj Mahal (se bilden ovan) tog vi nattåget till Jabalpur och efter mer än 15 timmars resa kom vi så fram till ’Kanha National Park’ där vi förutom all annan intressant fauna för första gången även fick se den  så fantastiskt vackra tigern.
Vi stannade även till vid floden Ganges, eller var det kanske en biflod, helig hur som helst.
Resan avslutades med några dagar inne i ’Jim Corbett National Park’, vilket är Indiens äldsta nationalpark och som inrättades 1936.

Mina fotografier tagna i Indien är fördelade på sex sidor, vilka nås genom att ställa pekaren på ’INDIEN’ i menyn eller genom att klicka på länkarna nedan. Varje sida inleds med en så kallad vinjettbild. Skrollar du ner på sidorna ser du övriga bilder. Varje bild kan klickas på för att se det i större format, vilket åtminstone fungerar på en dator. Det blir inte lika tydlig förändring på en mobiltelefon.

FOTOGALLERI (INDIEN):
keoladeo ghana np
chambal river national sanctuary
taj mahal
kanha np
vid gangesfloden
jim corbett np